VROUWenKRACHT Alkmaar     Van Maerlantstraat 8-10   1813 BH Alkmaar  | vrouwenkrachtalkmaar@gmail.com   |   tel: 06 45 00 35 33

VROUWenKRACHT

          Alkmaar

Home
Share on Facebook
Mail: vrouwenkrachtalkmaar@gmail.com

Onze trainingen

Vrouwen leren van elkaar,

stimuleren en ondersteunen elkaar bij

de deelname aan de samenleving en

economische zelfstandigheid

Vragen?

Heeft u vragen en wilt u contact met ons opnemen dan kan via onze Contact pagina VROUWenKRACHT

Nadat drie groepen vrouwen na twee jaar succesvol hun Nederlandse taalles hebben afgerond, bleek dat er vanuit de deelneemsters behoefte was om zich verder te ontwikkelen.


VROUWenKRACHT en Wijkcentrum Overdie hebben daarom de samenwerking gezocht met Bibliotheek Kennemerwaard en Stichting Lezen & Schrijven en hierdoor is het programma EVA (Educatie voor Vrouwen met Ambitie). Het doel van dit programma is vrouwen te helpen om een mooie vrijwilligersbaan of betaalde baan te vinden


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Houriya Abbou

06-45 00 35 33 of mailen naar vrouwenkrachtalkmaar@gmail.com

Training EVA (Educatie Vrouwen met Ambitie)

biodanza lessen

In deze training  (her-)kennen de vrouwen hun talenten en leren vaardigheden, zodat zij in staat zijn zelfstandig activiteiten te leiden. Vrouwen die als vrijwilliger actief zijn binnen vrijwilligersorganisaties en andere maatschappelijke organisaties.


De doelstelling van de training “Vrouwen nemen de leiding” is, dat vrouwen zelf de verantwoordelijkheid voor de organisatie en de activiteiten van hun vrijwilligerswerk dragen. Na deze training hebben vrouwen inzicht en vaardigheden om dit te kunnen uitvoeren.

Ondersteuning naar deelname aan de maatschappij voor vrouwen die dit nodig hebben.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Houriya Abbou

06-45 00 35 33 of mailen naar vrouwenkrachtalkmaar@gmail.com

Training ‘Vrouwen nemen de leiding’

meer over Vrouwen nemen de leiding

Solliciteren met niet - Nederlandse roots voor vrouwen

Ben je een vrouw met multiculturele roots en op zoek naar een baan? Onderzoek samen met diversiteitscoach en HR-expert Marija welke gedachten over culturele afkomst bij een potentiële werkgever én bij jouzelf in de weg zitten om een sollicitatie tot een succes te maken. Ben je een vrouw van Nederlandse afkomst? Ook dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze cursus om zo van elkaar te leren en elkaar te helpen!  


Ontdek hoe je omgaat met je eigen culturele diversiteit en krijg tips over hoe je jouw achtergrond als kracht kunt inzetten, in plaats van er ‘last’ van te hebben tijdens het vinden van een baan. Je krijgt in een informele setting antwoord op je vragen en praktische tips van een expert over bijv. communicatie, voordoordelen over en weer en hoe je jezelf presenteert.  Wanneer:       nog nader te bepalen - tijdens de Huiskamer

Tijd:                10.00 -11.30 uur - je bent van 09.30 uur welkom voor een

kop koffie of thee

Kosten:          gratis.

Aanmelden:   via Houriya, 06-45003533

Weerbaarheidstraining

Op een plezierige en ontspannen manier leren we om meer zelfvertrouwen te krijgen en sterker in het leven te staan. Door middel van diverse oefeningen en zelfverdedigingstechnieken kunnen we beter omgaan met bedreiging, angsten en conflicten.

Verder leren we ook om met meer innerlijke rust en balans om te gaan met de ups en downs van het dagelijks leven.

Deze cursus richt zich vooral op de geestelijke weerbaarheid, maar bevat ook fysieke oefeningen.

Doelgroep: vrouwen van 18 tot (ongeveer) 60 jaar en ouderen.


Meer informatie over 'Weerbaarheidstraining voor jong en oud'


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Houriya Abbou 06-45 00 35 33

Computer - inloop

Wijkbewoners leren werken op de computer, optimaal gebruik te maken van een mobiele telefoon of digitale camera. Vrijwillige wijkbewoners en studenten helpen de bezoekers met vragen. U kunt uw eigen ipad of laptop meenemen. De bibliotheek stelt wekelijks 10 tablet's beschikbaar om er op te leren werken.

 

Donderdag: van 10.00-11.30 uur

Kosten       : vrij entree


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Houriya Abbou 06-45 00 35 33 of activiteiten@thuisinoverdie.nl

meer over Weerbaarheidstraining 

Werk biedt de beste kans op een financieel zekere toekomst. Toch is bijna de helft van alle vrouwen niet economisch zelfstandig. Ze werken parttime. Of besluiten om helemaal niet te werken.


Vrije keuze, zou je zeggen. Maar het is niet vanzelfsprekend dat vrouwen hun keuzevrijheid volledig benutten. Groepsdruk, culturele normen of vooroordelen wegen onbewust zwaar bij de keuze om wel of niet te gaan werken. Vrouwen die tot dit inzicht komen, kiezen beter.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Houriya Abbou

06-45 00 35 33 of mailen naar vrouwenkrachtalkmaar@gmail.com

Training Kiezen voor werk? 2.0

biodanza lessenmeer over Kiezen voor werk 2.0 #top