VROUWenKRACHT Alkmaar     Van Maerlantstraat 8-10   1813 BH Alkmaar | vrouwenkrachtalkmaar@gmail.com   |   tel: 06 45 00 35 33

Mail: vrouwenkrachtalkmaar@gmail.com

VROUWenKRACHT

          Alkmaar

Home
Share on Facebook

Werk biedt de beste kans op een financieel zekere toekomst


Werk biedt de beste kans op een financieel zekere toekomst. Toch is bijna de helft van alle vrouwen niet economisch zelfstandig. Ze werken parttime. Of besluiten om helemaal niet te werken.


Vrije keuze, zou je zeggen. Maar het is niet vanzelfsprekend dat vrouwen hun keuzevrijheid volledig benutten. Groepsdruk, culturele normen of vooroordelen wegen onbewust zwaar bij de keuze om wel of niet te gaan werken.

 

Vrouwen die tot dit inzicht komen, kiezen beter.


De methode Kiezen voor werk? is ontwikkeld om het bewustzijn van de eigen keuzevrijheid bij vrouwen te vergroten


Wat komt er aan de orde?


Stap 1:   weet jij waar je aan toe bent?

De eerste stap is ervoor te zorgen dat vrouwen zich bewust worden van het feit dat zij zich mogelijk in een kwetsbare positie bevinden. Veel vrouwen zijn thuis niet verantwoordelijk voor de geldzaken en weten niet hoe zij er financieel voor staan.


Stap 2:   weet je wat je wilt?

De volgende stap is te zorgen dat vrouwen inzicht krijgen in hun (eventuele) arbeidswens, en in wat ze belemmert hier iets mee te doen. De ene vrouw weet goed wat ze wil, maar weet niet welke stappen te nemen. De andere vrouw heeft slechts een latente arbeidswens, maar heeft deze nooit onderzocht.


Stap 3:   waar start je?

Weten wat je wil en steun hebben van je omgeving is belangrijk, maar helpt je waarschijnlijk niet meteen aan een baan. Voor veel vrouwen is de drempel hoog om daadwerkelijk tot actie te komen op de arbeidsmarkt. Een stappenplan.Deelname aan de training


Wil je deelnemen aan de training “Kiezen voor Werk?” dat kan! Diversion heeft deze methode ontwikkeld en VROUWenKRACHT Alkmaar biedt deze methode aan in tweetal dagdelen.Vragen?

Heeft u vragen en wilt u contact met ons opnemen dan kan via onze Contact pagina VROUWenKRACHT

terug trainingen

Kiezen voor werk? 2.0

Bron: Diversion / methode

#top